Διεθνή

Άλπεις: Εντοπίστηκε πτώμα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια

Άλπεις: Εντοπίστηκε πτώμα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια

Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από δείγματα DNA για την επιβεβαίωση των στοιχείων. Τα αποτελέσματα αναμένονται «εντός λίγων εβδομάδων».

Το ρεκόρ λιωσίματος των πάγων που καταγράφεται από επιστήμονες στις Άλπεις φέρνει στο φως όλο και πιο συχνά λείψανα ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί πριν από δεκαετίες.

Ένας οδηγός βουνού ανακάλυψε προ ημερών σε παγετώνα της Αυστρίας ένα πτώμα που, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ανήκει πιθανότατα σε 37χρονο Αυστριακό ορειβάτη ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια.

Το ρεκόρ λιωσίματος των πάγων που καταγράφεται από επιστήμονες στις Άλπεις, ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, φέρνει στο φως όλο και πιο συχνά λείψανα ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί πριν από δεκαετίες.

Το πτώμα βρέθηκε στις 18 Αυγούστου στον παγετώνα Σλατένκες στο Τιρόλο, σε υψόμετρο περίπου 2.900 μέτρων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.

Ένα σακίδιο πλάτης, που περιείχε μια τραπεζική κάρτα και μια άδεια οδήγησης, βρέθηκαν κοντά, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον 37χρονο που είχε εξαφανιστεί το 2001.

Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από δείγματα DNA για την επιβεβαίωση των στοιχείων. Τα αποτελέσματα αναμένονται «εντός λίγων εβδομάδων».

Στα τέλη Ιουνίου, άλλα ανθρώπινα λείψανα είχαν εντοπιστεί στον ίδιο παγετώνα, ο οποίος κατέγραψε σημαντική μείωση (89,5 μέτρα) το 2021/22, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του αυστριακού Alpine Club.

Καθώς οι παγετώνες λιώνουν και συρρικνώνονται, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί τα λείψανα και άλλων ορειβατών που χάθηκαν πριν από δεκαετίες. Στη γειτονική Ελβετία, τα λείψανα ενός 38χρονου Γερμανού ορειβάτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 1986, βρέθηκαν τον Ιούλιο στον παγετώνα Τέοντουλ.

Το 2015 βρέθηκαν τα λείψανα δύο Ιαπώνων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Μάτερχορν κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας το 1970.

Σχετικά Άρθρα

Ιταλία: Υποχρεωτική ανάρτηση των μέσων τιμών στα πρατήρια…χωρίς νέα μείωση των φόρων

DiferSports

Νότια Κορέα: 7 νεκροί, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστροφές από την κακοκαιρία

DiferSports

Τουρκία: Την παραίτηση Ερντογάν ζητά η αντιπολίτευση

DiferSports

Μαριούπολη: Ομαδικές δολοφονείς αμάχων από τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ – Τινάζουν κατοικημένα κτίρια

DiferSports

Πανδημία: H γυναίκα που προέβλεψε τον ερχομό της το 2010 μας λέει τι πρέπει να προσέξουμε

DiferSports

Β.Πούτιν: Νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής που βασίζεται στην έννοια «Ρωσικός κόσμος»

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα