Διεθνή

Bloomberg: «Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο»-Έχει προς 565 τόνους αποθέματά

Bloomberg: «Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο»-Έχει προς 565 τόνους αποθέματά

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αγόρασε 23 τόνους χρυσού τον Ιανουάριο, και έγινε και πάλι ο μεγαλύτερος αγοραστής του πολύτιμου μετάλλου μεταξύ των κεντρικών τραπεζών του κόσμου.

«Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο», ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC).

Η Τουρκία έχει προς το παρόν 565 τόνους χρυσού στα αποθέματά της, ένα επίπεδο ρεκόρ.

Η Τουρκία ήταν επίσης ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού πέρυσι. Η κεντρική τράπεζα της χώρας αγόρασε 145 τόνους το 2022, ανεβάζοντας τα αποθέματά της σε 542 τόνους.

Συνολικά, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών αύξησαν τα αποθέματά τους σε χρυσό κατά 31 τόνους στο τέλος Ιανουαρίου και οι αγορές αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022.

Μετά την Τουρκία, οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού τον Ιανουάριο ήταν η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και η Εθνική Τράπεζα του Καζακστάν, οι οποίες αύξησαν τα αποθέματά τους σε χρυσό κατά 15 και 4 τόνους, αντίστοιχα.

 

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος, ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδης: «Αγώνας μέχρι απελευθέρωση και επανένωση»

DiferSports

Ένταση στα σύνορα Κοσόβου -Σερβίας

DiferSports

Ρωσία: Θα απαντήσει αν το NATO μεταφέρει πυρηνικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά της

DiferSports

Βρετανία, Αδειάζει την Ελλάδα ο Σούνακ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Δεν σχεδιάζεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα»

DiferSports

ΗΠΑ: Νέα παραλλαγή της Όμικρον εντοπίστηκε σε άλλες 70 χώρες

DiferSports

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ άρχισαν να αναπτύσσουν μία πιο ρεαλιστική άποψη για τη συριακή κρίση

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα