Πολιτική

Δένδιας από Νιγηρία: Θίξαμε θέματα που έχουν να κάνουν με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

Δένδιας από Νιγηρία: Θίξαμε θέματα που έχουν να κάνουν με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

Σε συνέχεια της επίσκεψης Δένδια στην Νιγηρία  είχαμε τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά το πέρας των επαφών του στη χώρα της Αφρικής.

“Είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα την Αμπούτζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη Νιγηρία οποτεδήποτε. Κάτι το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί αν λάβουμε υπόψη ότι η Νιγηρία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και η μεγαλύτερη οικονομία στην Αφρική” ανέφερε και συνέχισε:

“Είχα την ευκαιρία, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να επιδώσω στην νιγηριανή πλευρά την ελληνική δωρεά, 907.000 εμβόλια κατά του COVID-19, σε εκπλήρωση της ειδικής υποχρέωσης που αισθάνεται η Ελληνική Κυβέρνηση να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί την αντιμετώπιση της παγκόσμιας αυτής απειλής.

Αλλά επίσης, υπήρχε μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό των Εξωτερικών και με τον Αντιπρόεδρο της Νιγηρίας. Καταρχήν ως προς τα θέματα της ασφάλειας, τόσο της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας όσο και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Υποσαχάρια Αφρική.

Επίσης, θίξαμε θέματα που έχουν να κάνουν με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, και, γενικά, με την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, με την ανάπτυξη των οικονομικών μας σχέσεων, με την προετοιμασία υπογραφής μίας σειράς Πρωτοκόλλων, μετά από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψα σήμερα. Και, επίσης, να ευχαριστήσω τη νιγηριανή πλευρά για τη στήριξή της στην προσπάθεια της Ελλάδας να εκλεγεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Θα ήθελα να πω ότι η Νιγηρία είναι μία χώρα που παρουσιάζει για την Ελλάδα μία τεράστια ευκαιρία, δεδομένου ότι υπάρχει εδώ μία πολύ μεγάλη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Μπορούμε, λοιπόν, σε αυτήν τη στέρεη βάση να χτίσουμε μία στενή συνεργασία, που θα βοηθήσει και τη Νιγηρία αλλά και την πατρίδα μας να αναπτυχθεί πέρα από τα γνωστά όρια της. Θα δώσει στην ελληνική οικονομία, στην ελληνική ναυτιλία, στο ελληνικό επιχειρείν, τη δυνατότητα να αναπτυχθεί έξω από τα γνωστά μας όρια, στη μία και μεγάλη αναπτυσσόμενη ήπειρο της Αφρικής”.

 

Πηγή: Δένδιας από Νιγηρία: Θίξαμε θέματα που έχουν να κάνουν με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

Σχετικά Άρθρα

Στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

DiferSports

Τσίπρας: Προτάθηκε για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

DiferSports

Πέτσας: Αυστηροποίηση της κατάληψης δημοσίων χώρων με τραπεζοκαθίσματα – Μέχρι και σφράγισμα σε καταστήματα

DiferSports

Πανελλαδικές 2022: 68394 οι νέοι φοιτητές – Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ ανά σχολή

DiferSports

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Πιπιλή – Αναγνωστοπούλου στη Βουλή

DiferSports

«Ομάδα Αλήθειας»: Οι κωλοτούμπες Κασσελάκη για το… μνημονιακό “μαξιλάρι” των 37 δις του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν!

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα