Ελλάδα

Διαδήλωση στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο που αφορά το νερό

Διαδήλωση στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο που αφορά το νερό

Διαδηλώνουν αυτή την ώρα στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου για το νερό, υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ και μέλη αριστερών οργανώσεων.

Περίπου 700 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή κρατώντας πανό που γράφουν μεταξύ άλλων «το νερό δεν είναι για ξεπούλημα» και «η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει».

Οι δρόμοι στην Λεωφόρο Αμαλίας και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έχουν κλείσει.

Σημειώνεται πως έχει προγραμματιστεί από το ΠΑΜΕ και δεύτερη κινητοποίηση στις 19:00.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό»

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» τονίζει το ΠΑΜΕ. Ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δευτέρας.

«Οι συνέπειες για τον λαό θα είναι μεγάλες, αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στον βωμό του κόστους – κέρδους», σημειώνει.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δευτέρας κάλεσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας τονίζοντας πως «δεν δεχόμαστε την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης στο νερό, κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά. Δε θα επιτρέψουμε τις συνέπειες αυτής αντιλαϊκής πολιτικής, που θα είναι από τη μια να χρυσοπληρώνουμε το νερό κι από την άλλη οι επιχειρηματικοί όμιλοι να καθορίζουν την ποιότητα του νερού και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία θυσιάζοντας τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους. Τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη».

Σε μαζική συμμετοχή καλούν μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης” καθώς και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Σκρέκας: Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων των ΔΕΥΑ, κ. Παύλος Δραγκόλας, ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμες τις φήμες περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης του νερού».

Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «είναι να επιτευχθεί η ενδυνάμωση και η αναβάθμιση του ρόλου των ΔΕΥΑ και βέβαια να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή υπηρεσιών ύδατος σε όλους τους πολίτες, με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέλυσε τη σημασία του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή για τη δημόσια εποπτεία και τον έλεγχο στη διαχείριση των υδάτων, αλλά και την ενδυνάμωση του ρόλου των ΔΕΥΑ και τόνισε ότι η Πολιτεία διατηρεί το σύνολο των ρυθμιστικών – κανονιστικών αρμοδιοτήτων για την άσκηση της υδατικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής κοστολόγησης και τιμολόγησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Σε κωματώδη κατάσταση 15χρονος από κατανάλωση αλκοόλ – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου

DiferSports

«Φωτιά» στο σουβλάκι, έφτασε μέχρι και 3,90 ευρώ! (βίντεο)

DiferSports

Γλυφάδα: Έκλεψαν 40.000 ευρώ από επιχειρηματία

DiferSports

Περιστέρι: 17χρονος έκλεψε μοτοσικλέτα και λίγα λεπτά μετά σκοτώθηκε σε τροχαίο

DiferSports

45χρονη «έσβησε» ξαφνικά μπροστά στα μάτια του συζύγου της στην Νέα Ιωνία στον Βόλο

DiferSports

Σέρρες: Ανοίγει το δημοτικό σχολείο μετά την έκρηξη με νεκρό μαθητή

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα