Ελλάδα

Folli Follie: Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης – Αλλαγή σελίδας

Folli Follie: Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης – Αλλαγή σελίδας

Δεκτό και χωρίς κανέναν «αστερίσκο» έκανε το αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα αποδοχής της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις των βασικών μετόχων, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, καθώς και άλλα αιτήματα κατά της συμφωνίας.

Το δικαστήριο είχε κρίνει αρχικά πως το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας Εξυγίανσης θα καταστήσει την επιχείρηση βιώσιμη. Είχε θέσει, ωστόσο, κάποιες αιρέσεις οι οποίες και πληρώθηκαν, με αποτέλεσμα την νέα επικυρωτική απόφαση που σηματοδοτεί και επισήμως την αλλαγή σελίδας για την εταιρεία στη μετά Κουτσολιούτσων εποχή.

Η Folli Follie μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης περνά μετοχικά στους πιστωτές οι οποίοι είχαν στηρίξει το σχέδιο μετάβασης της εταιρείας στηρίζοντας τη διοίκηση Σάμιου, η οποία σημειωτέον είχε διοριστεί έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αξιοποιώντας σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η διοίκηση έχει υλοποιήσει στο διάστημα που μεσολάβησε από το διορισμό της σειρά ενεργειών με στόχο να κρατήσει όρθια την εταιρεία, η οποία επλήγη σημαντικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παραποίησης των οικονομικών της καταστάσεων, υπόθεση για την οποία έχουν οδηγηθεί σε δίκη που ξεκίνησε προ ημερών τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλοι 10 κατηγορούμενοι.

Η ανακοίνωση που γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει: 

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι εξεδόθη υπ’ αριθμ. 3/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας επικυρώνεται η από 31.12.2020 Συμφωνία Εξυγίανσης-Μεταβίβαση Επιχείρησης της Εταιρείας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 9.9.2021 συμφωνία τροποποίησης.

Η Εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά μετά επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης.

Η Εταιρεία ευχαριστεί θερμά την δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής» για τον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης.

Τους τελευταίους μήνες, σε λειτουργικό επίπεδο η διοίκηση της Folli Follie προχωρά στο σχεδιασμό της για την ανάπτυξη των own brand καταστημάτων Collective, στο άνοιγμα νέων monobrand σημείων πώλησης (Kendall+Kylie, Beverly Hills Polo Club), προτίθεται να ενισχύσει τα Factory Outlet, ενώ θα ανακοινωθούν και νέα brands και εμπορικές συμφωνίες, αλλά και ενδυνάμωση του ηλεκτρονικού καναλιού πωλήσεων.

Πηγή: Folli Follie: Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης – Αλλαγή σελίδας

Σχετικά Άρθρα

Πατήσια: Μαροκινές παράτησαν τα παιδιά τους κλειδωμένα στο μπαλκόνι και έφυγαν!

DiferSports

Παπαφλέσσεια 2022: “Πέταξε” στα 8,22 ο Μίλτος Τέντογλου και πήρε το χρυσό

DiferSports

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του και δύο ακόμη προσώπων

DiferSports

Κύπρος: Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ αναστάτωσε την Μεγαλόνησο

DiferSports

ΣΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια: 31χρονος βίασε 18χρονη νταντά

DiferSports

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Πως αντέδρασαν οι εμπλεκόμενοι στα αποτελέσματα των τοξικολογικών

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα