Διεθνή

HΠΑ: Φόβος ότι οι προεδρικές εκλογές θα πυροδοτήσουν νέα επεισόδια

HΠΑ: Φόβος ότι οι προεδρικές εκλογές θα πυροδοτήσουν νέα επεισόδια

Oι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν εύφορο έδαφος για την εκδήλωση εξτρεμιστικών δράσεων ομάδων εντός των ΗΠΑ.

«Το 2024, αναμένουμε ότι η απειλή βίαιων ενεργειών από μέρους βίαιων ριζοσπαστικοποιημένων εξτρεμιστών στις ΗΠΑ θα παραμείνει υψηλή», ανέφερε το DHS στην ετήσια εκτίμηση κινδύνων που δημοσιοποίησε.

Η απειλή που αντιπροσωπεύουν εξτρεμιστικές οργανώσεις στο εσωτερικό, χωρίς πραγματικές διεθνείς διασυνδέσεις, και αυτοί που εμπνέονται από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, παραμένει πρακτικά «αμετάβλητη», σύμφωνα με το κείμενο (σελ. v).

«Το 2024, αναμένουμε ότι η απειλή βίαιων ενεργειών από μέρους βίαιων ριζοσπαστικοποιημένων εξτρεμιστών στις ΗΠΑ θα παραμείνει υψηλή», ανέφερε το DHS στην ετήσια εκτίμηση κινδύνων που δημοσιοποίησε.

Όλοι αυτοί οι εξτρεμιστές «θα συνεχίσουν να εμπνέονται και να κινητοποιούνται από ένα σύμφυρμα θεωριών συνωμοσίας, προσωπικά παράπονα, και ιδεολογίες με ρατσιστικές, θρησκευτικές και αντικυβερνητικές τάσεις», προστίθεται (σελ. 3).

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ορισμένα μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων, αντιμετώπισαν διώξεις και ορισμένοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξτρεμιστές που έχουν κίνητρο το ρατσιστικό και εθνικό μίσος και τάσσονται υπέρ φυλετικού πολέμου, αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών, κάποιες από αυτές της οργανώσεις διέπραξαν επιθέσεις εναντίον ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ιδίως ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, προκειμένου να προκαλέσουν φόβο και να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία.

Μαζικές δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα διαπράχθηκαν επίσης από αρκετούς, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτή που εκτυλίχθηκε στα τέλη Αυγούστου, όταν λευκός άνδρας 21 ετών σκότωσε τρεις Αφροαμερικανούς στη Τζάκσονβιλ (Φλόριντα) προτού αυτοκτονήσει.

Το DHS προειδοποιεί επίσης, ενόψει των εκλογών της επόμενης χρονιάς, εναντίον του κινδύνου που εγείρουν εξτρεμιστές εμπνεόμενοι από θεωρίες συνωμοσίας και παράπονα εναντίον της κυβέρνησης.

Αυτοί οι τελευταίοι ενδέχεται να επιδιώξουν «να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία», εκτιμάται στην έκθεση, που αναφέρεται σε ενδεχόμενες βίαιες ενέργειες και απειλές εναντίον κυβερνητικών, εκλογικών αξιωματούχων και ψηφοφόρων.

Εξάλλου, πάντα κατά το DHS, «η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν βλέπουν πιθανόν τις εκλογές του 2024 ως ευκαιρία να διεξαγάγουν εκστρατείες επιρροής, ανοικτά ή μυστικά», προκειμένου να εξασφαλίσουν αποτελέσματα «ευνοϊκά για αυτές» ή/και «να υπονομεύσουν τη σταθερότητα των ΗΠΑ».

Σχετικά Άρθρα

Μεξικό: 13 νεκροί σε επιχείρηση της αστυνομίας για απελευθέρωση ομήρων

DiferSports

New York Times: Μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης οργάνωσαν τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

DiferSports

Σουδάν: Συνεχίζονται οι άγριες μάχες παρά την παράταση της εκεχειρίας

DiferSports

Λίβανος: Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης και αποχώρησε και ο ίδιος

DiferSports

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Έρευνα για Ούρσουλα και Μπουρλά για τα εμβόλια του κορωνοϊού

DiferSports

Ζελένσκι: Η Ρωσία θα χτυπήσει χώρες του ΝΑΤΟ – Νέες επιθέσεις σε πόλεις ετοιμάζει o ρωσικός στρατός

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα