Ελλάδα

Καλάβρυτα: Πέτρα στις γραμμές ακινητοποίησε τον Οδοντωτό – «Αυτό που ζούμε είναι πραγματικό θρίλερ»

Καλάβρυτα: Πέτρα στις γραμμές ακινητοποίησε τον Οδοντωτό – «Αυτό που ζούμε είναι πραγματικό θρίλερ»

Απίστευτη ταλαιπωρία περνούν δεκάδες επιβάτες του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στα Καλάβρυτα, καθώς λίγα χιλιόμετρα μετά την Ζαχλωρού το τραίνο έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής.

Όπως αναφέρει η Κατερίνα, η ενημέρωση που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι στον Οδοντωτό είναι πως το τραίνο έχει βρει σε πέτρα και πως είναι άγνωστο το πόση ώρα θα κάνει μέχρι να έρθει βοήθεια από το Διακοπτό:

«Αυτό που ζούμε είναι πραγματικό θρίλερ. Το σημείο είναι δύσβατο και για να σωθούμε περπατάμε αντίθετα στις ράγες με προορισμό την Ζαχλωρού. Από κάτω γκρεμός. Δεν υπάρχουν λόγια».

Η διαδρομή του Οδοντωτού ξεκινά από το Διακοπτό διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού περνά το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα: «Συνολικά λένε πως η διαδρομή με τον Οδοντωτό διαρκεί περίπου 1 ώρα εμείς είναι άγνωστο πότε θα ξεμπερδέψουμε.

Πληρώσαμε τα τέσσερα άτομα 80 ευρώ όλοι μαζί. Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα όμως μετά την Ζαχλωρού ο Οδοντωτός πήρε από κάτω μια πέτρα και σταμάτησε στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά.

Μας κατέβασαν κάτω και είπαν πως δεν γνωρίζουν πως θα φύγουμε από εδώ γιατί είναι άγνωστο το πότε χρονικά θα έρθει άλλο τραίνο για να το φτιάξει.

Η επιλογές που μας έδωσαν ήταν πως ή θα περπατήσουμε επτά χιλιόμετρα μέχρι τα Καλάβρυτα ή τέσσερα μέχρι την Ζαχλωρού. Το κρύο που κάνει είναι απίστευτο, ενώ ανάμεσα στους επιβάτες είναι και αρκετά γκρουπ τουριστών».

Οι τέσσερις φίλες έχουν πάρει μαζί τους και δυο τουρίστριες από την Κίνα με σκοπό να φτάσουν περπατώντας μέχρι την Ζαχλωρού:

«Περπατάμε αντίθετα στις ράγες καθώς ο δρόμος είναι μακριά από εδώ. Πρέπει να φτάσουμε Ζαχλωρού κι από εκεί να καλέσουμε ταξί να μας κατεβάσει Διακοπτό που έχουμε τα αυτοκίνητα μας.

Αυτό σημαίνει πως θα χαλάσουμε άλλα 50 ευρώ για την διαδρομή. Στους τουρίστες δεν είπαν τίποτα. Εκείνοι δεν κατάλαβαν τι γινόταν εμείς τους ενημερώσαμε. Δεν είναι εύκολα να βγεις στο δρόμο είναι δύσκολα.»

 Από κάτω γκρεμός. Δεν υπάρχουν λόγια».

35
40

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέες εκκενώσεις 5 οικισμών – Έκλεισε και πάλι η Εγνατία Οδός

DiferSports

Χαμόγελο του Παιδιού: Ένα παιδί ανά περίπου 2 ημέρες εξαφανίζεται

DiferSports

ΕΟΔΥ: Που θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου

DiferSports

Κέρκυρα: Βαριά πρόστιμα σε 5 καταστήματα που είχαν στήσει ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια

DiferSports

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Άνδρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Γίδες

DiferSports

Ιωάννινα: 61χρονος βρέθηκε νεκρός στο μπαλκόνι του σπιτιού του

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα