Ελλάδα

Κενό ασφαλείας από τη σιδηροδρομική διάβαση του Αυλώνα

Κενό ασφαλείας από τη σιδηροδρομική διάβαση του Αυλώνα

Αυλώνας στο επίκεντρο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς τα κενά ασφαλείας σε μια κεντρική σιδηροδρομική διάβαση παραμένουν. Την ευθύνη έχουν άντρες ιδιωτικής εταιρείας που έχουν εκπαιδευτεί για δύο μήνες…

Κενό ασφαλείας διαπιστώνεται στη φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση στον Αυλώνα, καθώς την ευθύνη για να ανεβοκατεβάζουν, χειροκίνητα, τις μπάρες ασφαλείας όταν πλησιάζει τρένο, δεν την έχουν σιδηροδρομικοί, αλλά υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης με δίμηνη μόλις εκπαίδευση.

Ειδοποιούνται για την κίνηση των τρένων από έναν απαρχαιωμένο ηλεκτρολογικό πίνακα που λειτουργεί με λάμπα πυρακτώσεως και κάποιες φορές σε συνεννόηση μέσω ασυρμάτου με τον μηχανοδηγό και τον σταθμάρχη. Όπως ανέφεραν, χρειάζεται ακόμη και εμπειρικά να μετράνε το χρόνο και να υπολογίζουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η αμαξοστοιχία ώστε να κατεβάσουν τις μπάρες

Καθημερινά από τη συγκεκριμένη διάβαση περνούν δεκάδες τρένα τα οποία είτε εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, είτε τρένα του Προαστιακού, τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα – Χαλκίδα.

Η διάβαση φυλάσσεται από μπάρες τις οποίες ανεβοκατεβάζει ένα άτομο το οποίο με τη μανιβέλα και χειροκίνητα μόλις έρχεται τρένο, τις κατεβάζει προκειμένου να σταματήσουν τα αυτοκίνητα στη διάβαση.

Την ευθύνη του και τον έλεγχο της γραμμής και της διάβασης πριν από δύο χρόνια την είχαν εργαζόμενοι του ΟΣΕ, άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για να ελέγχουν πότε θα κατεβάσουν τις μπάρες. Ωστόσο, τα δύο τελευταία χρόνια εργάζονται στη διάβαση και εκτελούν βάρδιες άτομα από μια ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, τα οποία με μόλις δύο μήνες εκπαίδευση έχουν αναλάβει να συνεννοούνται με το σταθμάρχη, με τον μηχανοδηγό και να ανεβοκατεβάζουν τις μπάρες σε περίπτωση που διέρχεται τρένο προκειμένου να κατέβει η μπάρα και να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μάνος Δασκαλάκης μου έστελνε γυμνές φωτογραφίες του, λέει οικογενειακή του φίλη

DiferSports

Κλήση σε ακρόαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το αλαλούμ με τα δρομολόγια

DiferSports

Πτολεμαϊδα: Βγήκε o πρώτος καπνός στη νέα λιγνιτική μονάδα

DiferSports

Κρήτη: Θρήνος για τον 25χρονο Νίκο στα Σφακιά – Κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο που κόπηκε από μπαλοθιές

DiferSports

Ισραήλ: Ναι στον αγωγό μέσω Τουρκίας, αν συμφωνήσουν Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος

DiferSports

ΑΑΔΕ: 215.000 κατέβασαν την εφαρμογή κατά της φοροδιαφυγής για το μπόνους των 3.000 ευρώ αν καταγγέλλουν «μαϊμού» αποδείξεις!!

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα