Κύπρος

Κύπρος: Ενισχύεται με 3 περιπολικά πλοία η Λιμενική Αστυνομία

Κύπρος: Ενισχύεται με 3 περιπολικά πλοία η Λιμενική Αστυνομία

7,5 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για τα τρία πλοία που ναυπηγήθηκαν από το ναυπηγείο Pula Tehnomont στην πόλη Πούλα της Κροατίας και παρουσιάστηκαν τις προηγούμενε βδομάδες.

Τα σκάφη προορίζονται για περιπολίες και επιχειρήσεις διάσωσης σε περιοχή έως και 150 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου και τα συγκεκριμένα περιλαμβάνουν υψηλή ταχύτητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου, μόνο 65 ντεσιμπέλ στη μέγιστη ταχύτητα.

Οι αποστολές που θα εκτελούν αυτά τα σκάφη (PV 31 “Καντάρα” PV 32 “Κερύνεια, PV 33 “Πενταδάκτυλος”) είναι ο έλεγχος των συνόρων, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, η επιβολή του νόμου στη θάλασσα και οι αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Το ναυπηγείο, το οποίο απασχολεί περίπου 150 εργαζόμενους, θα παραδώσει επίσης δύο πυροσβεστικά πλοία 25 μέτρων για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.

Τα τρία σκάφη  υψηλών επιδόσεων έχουν μήκους 17 μέτρα και είναι σχεδιασμένα από την εταιρεία Camarc Design, τα οποία αποτελούν το νεότερο πρότζεκτ του ναυπηγείου Tehnomont Shipyard Pula Ltd.

 

«Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με εξοπλισμό πλοήγησης και επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας, ένα εκ των οποίων είναι η θερμική κάμερα FLIR με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Η θερμική κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει ένα άτομο σε απόσταση 5.000 μέτρων και ένα σκάφος σε διπλάσια απόσταση», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Tehnomont Νίκο Σκάλα.

Όσον αφορά τον οπλισμό τους, τα νέα σκάφη διαθέτουν δύο θέσεις όπλων με ασπίδιο επιπέδου προστασίας NATO STANAG 3 (μια στην πλώρη και μια στην πρύμνη) στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν πολυβόλα 0,50″.

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: «Αποσυρθείτε αμέσως από τη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ» – Σκληρή ανακοίνωση Αμερικανών βουλευτών για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

DiferSports

Κατεχόμενα: Φιμωμένοι οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι – Διαμαρτυρία στη «Βουλή» του ψευδοκράτους

DiferSports

Κύπρος: Ξέσπασε πυρκαγιά στο Metropolis Mall στη Λάρνακα

DiferSports

Οι τουρκοκύπριοι ζητούν συμφωνία του ψευδοκράτους με τον

DiferSports

Κύπρος: Έτσι θα γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

DiferSports

Κύπρος: 14 μαθήτριες Γυμνασίου καταγγέλλουν καθηγητή τους για σεξουαλική παρενόχληση στην Λεμεσό

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα