Κύπρος

Κύπρος: Λαϊκή – «Έπεσε» αγωγή για το κούρεμα του 2013

Κύπρος: Λαϊκή – «Έπεσε» αγωγή για το κούρεμα του 2013

Το Δικαστήριο απέρριψε κι άλλη αγωγή καταθέτη σε σχέση με την απομείωση καταθέσεων το 2013. «Η επιλογή της εξυγίανσης της Λαϊκής Τράπεζας, δυνάμει σχετικής νομοθεσίας ήταν ουσιαστικά η καλύτερη για αποφυγή καταστροφικών συνεπειών για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία γενικότερα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφασή του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η επιλογή της εξυγίανσης της Λαϊκής Τράπεζας, δυνάμει σχετικής νομοθεσίας ήταν ουσιαστικά η καλύτερη για αποφυγή καταστροφικών συνεπειών για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία γενικότερα, και η ενάγουσα καταθέτρια δεν τέθηκε σε χειρότερη θέση απ’ ό,τι θα βρισκόταν εάν δεν επιλέγονταν τα μέτρα εξυγίανσης που λήφθηκαν από το Κράτος στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα, δυνάμει του «περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμου του 2013». Τα πιο πάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ημερομηνίας 8 Σεπτεμβρίου 2023, με την οποίαν απέρριψε αγωγή για τη συνταγματικότητα των μέτρων εξυγίανσης του 2013, η οποία στρεφόταν εναντίον της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, της Κεντρικής Τράπεζας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις αξιώσεις της ενάγουσας και επιδίκασε έξοδα προς όφελος των εναγόμενων.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας την υπόθεση χειρίστηκαν η Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Ζακελίνα Ερωτοκρίτου και ο Δικηγόρος κ. Άγγελος Παναγή.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Κύπριο ομόλογό του

DiferSports

Λευκωσία: Με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί σήμερα ο Ν. Αναστασιάδης – Αύριο πάει για Μαδρίτη για την σύνοδο του ΝΑΤΟ

DiferSports

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

DiferSports

Πρόκληση Τατάρ στην Αμμόχωστο: Εγκαινίασε μαυσωλείο και είπε όχι στα ΜΟΕ

DiferSports

Μπούκαραν σε σχολείο στη Λάρνακα και έστειλαν μαθητή στο νοσοκομείο

DiferSports

Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: Το Κυπριακό είναι κορυφαίο εθνικό ζήτημα στην ελληνική εξωτερική πολιτική

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα