Κύπρος

Κύπρος: Πότε αναμένεται πτώση κρουσμάτων – Η εκτίμηση Βωνιάτη

Κύπρος: Πότε αναμένεται πτώση κρουσμάτων – Η εκτίμηση Βωνιάτη

Στα αυξημένα κρούσματα, στους θανάτους από covid-19 και στην εμβολιαστική κάλυψη της Κύπρου αναφέρθηκε ο δρ Μιχάλης Βωνιάτης καλεσμένος στο Μεσημέρι και Κάτι, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Αρχικά μιλώντας για τα νέα μέτρα ανέφερε ότι η επέλαση της Όμικρον δεν ήταν μέσα στα αναμενόμενα άρα και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μεταβαλλόμενα. «Ειδικά στα σχολεία ο λόγος που εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα είναι γιατί τα σχολεία αποτελούν ένα πολύ ελεγχόμενο χώρο, είναι ένας χώρος που ξέρουμε ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν. Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί και στην υπόλοιπη κοινωνία».

Στη συνέχεια και μιλώντας για τους αυξημένους αριθμούς θανάτων από κορωνοιό είπε τα εξής, «Όσο αφορά τους θανάτους αυτό δεν θα μειωθεί άμεσα γιατί ακόμη συνυπάρχει η Δέλτα. Μόνο 8 περιστατικά νοσηλευόμενων με την Όμικρον είχαμε, τα υπόλοιπα είναι από τη Δέλτα. Επομένως συνυπάρχει ακόμη η Δέλτα, δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Μείωση στους θανάτους θα δούμε μετά από δύο εβδομάδες και όχι τώρα».

Αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα είπε ότι αυτό που παρακολουθούν είναι τον αριθμό στις νοσηλείες.  «Τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι σταθεροποιήθηκαν μεταξύ 3-4 χιλιάδων τα κρούσματα, δεν φαίνεται να εκτοξεύεται περεταίρω.  Παρότι άνοιξαν τα σχολεία, τα κρούσματα στα σχολεία δεν έχουν εκτοξευτεί, άρα υπάρχει έλεγχος».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να μπουν πιο αυστηρά μέτρα είπε τα εξής, «Αυτή τη στιγμή όχι, θα πρέπει να δούμε αυτή την εβδομάδα και την επόμενη πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ειδικά αυτή την εβδομάδα θέλω να δω τα αποτελέσματα από τα σχολεία. Είμαι αισιόδοξος ότι προς το τέλος Ιανουαρίου θα δούμε πτώση των κρουσμάτων».

Μετέπειτα αναφερόμενος στην εμβολιαστική κάλυψη της Κύπρου είπε ότι έχουμε ένα καλό εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει φέρει μια καλή ανοσία.
Κλείνοντας και ερωτηθείς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είπε πως δεν είναι υπέρ αλλά τόνισε ότι για τους επαγγελματίες υγείας θα έπρεπε να ληφθούν άλλοι τρόποι εδώ και 30 χρόνια.

«Αυτή την εμβολιαστική τάση την έζησα το 1985-1990  όταν ήμουν Διευθυντής στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, είχα κάνει μια μελέτη για να δω πόσοι ήταν εμβολιασμένοι με την Ηπατίτιδα Β και ελάχιστοι ήταν, ενώ έπρεπε να ήταν εμβολιασμένοι.

Θα έπρεπε να είναι μέσα στα σχέδια υπηρεσίας, αν θέλεις να είσαι επαγγελματίας υγείας σωστός θα πρέπει να είσαι εμβολιασμένος για να προστατεύεις τον εαυτό σου αλλά και να μην μεταδίδεις στους άλλους».

 

Πηγή: Κύπρος: Πότε αναμένεται πτώση κρουσμάτων – Η εκτίμηση Βωνιάτη

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος – ΑΟΖ: Σύσκεψη με 8 εταιρείες για Φυσικό Αέριο ετοιμάζει ο Χριστοδουλίδης

DiferSports

Εμπρηστικός Τατάρ στην Χουριέτ: Οι ΗΠΑ πολιορκούν την Κύπρο

DiferSports

Κύπρος: Τρεις πτήσεις από και προς Ντουμπάι την εβδομάδα εγκαινιάζει η Cyprus Airways

DiferSports

Σουδάν: Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους οι 23 Κύπριοι

DiferSports

Υπουργός Ενέργειας Κύπρου Ν. Πηλείδου: «Εξαγωγή φ.α. από το θαλάσσιο τεμάχιο «Αφροδίτη» περί το 2026»

DiferSports

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους με την Κύπρο, τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα