Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Έρχεται voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς

Νίκη Κεραμέως: Έρχεται voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς

Και, ξαφνικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως έρχεται voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς, που θα αφορά αγορά από μέρους τους τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τα εν λόγω vouchers θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση να κατατίθεται σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι επιταγές αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού θα δοθούν με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», επεκτείνεται, κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας, στους εκπαιδευτικούς δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ανεξαρτήτως κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος πάνω από 500.000 νέες και νέοι ηλικίας 4-24 ετών έχουν ήδη λάβει voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (laptop, tablet, κτλ.), με το πρόγραμμα να υπερβαίνει τα 140 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την εν λόγω ανακοίνωση, η υπουργός δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης.

Με το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ” επιδιώκουμε, μαζί με τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, να στηρίξουμε περαιτέρω στη νέα ψηφιακή εποχή το έργο του ανθρώπινου δυναμικού μας, που αποτελεί και το πιο σπουδαίο κεφάλαιό μας.

Επιμορφώνουμε, εξοπλίζουμε, εξελίσσουμε, στηρίζουμε. Κάνουμε ένα ακόμη βήμα για το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».

Κάπου εδώ να πούμε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση μας βάζει σε σκέψεις, καθώς το timing είναι κάπως περίεργο, αν αναλογιστούμε πως πριν λίγες ημέρες το Yπουργείο Παιδείας, επίσης σε ανακοίνωσή του, είχε αναφέρει πως

«τα τεχνικά ζητήματα και οι επισημάνσεις που είχαν αναφερθεί σε σχέση με την τηλεκπαίδευση ικανοποιήθηκαν», πράγμα που σημαίνει πως τα προβλήματα που υπήρχαν με τη Cisco, τη διαχειρίστρια της πλατφόρμας της τηλεκπαίδευσης, πιθανότατα ξεπεράστηκαν.

Χώρια η πρόσφατη ιστορία με τις καταγγελίες της ΟΛΜΕ, πως «οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης»,

Όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και το ότι εκπαιδευτικοί δέχονται πιέσεις «να δηλώσουν “κανονική άδεια”, παρά τη θέλησή τους, ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση».

Πηγή: Νίκη Κεραμέως: Έρχεται voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς

Σχετικά Άρθρα

Σε καφέ-μπαρ στην Πλ. Συντάγματος ο Κασσελάκης με τον μπασκετμπολίστα Παππά – Έκατσε μαζί τους κι ο δήμαρχος Δούκας

DiferSports

ΥΠΕΝ: Το νέο πακέτο μέτρων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

DiferSports

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε η Καϊλή για την άρση της ασυλίας της

DiferSports

Οι FT κατακεραυνώνουν την Καϊλή: «Inside woman» του Παντσέρι

DiferSports

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης

DiferSports

Κεραμέως: “Διεξάγεται σε βάθος έρευνα για την αυτοκτονία του 14χρονου”

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα