Διεθνή

Οικονόμου από τα Τίρανα: Παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας η παρατεταμένη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Οικονόμου από τα Τίρανα: Παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας η παρατεταμένη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Στα Τίρανα βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου για τη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου».

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Οικονόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο περιθώριο της διάσκεψης είχε διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα ασφάλειας.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου έθεσε στο ομόλογο του το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του Φρέντι Μπελέρη και «κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Αναλυτική η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων.

Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή είναι η «πιο επικίνδυνη γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο»

DiferSports

Ιταλία: SOS εκπέμπει η Αίτνα – Σε κατάσταση συναγερμού οι γύρω περιοχές

DiferSports

Χουλουσί Ακάρ: Επιμένει στα περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου η Τουρκία

DiferSports

Ευχαριστώ Νετανιάχου στην Ελλάδα – «Αποτρέψατε μια πολύ σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας»

DiferSports

Ιράν: Αντιδράσεις για την κατάσχεση διαβατηρίου του θρυλικού ποδοσφαιριστή Αλί Νταεΐ

DiferSports

Σκωτία: Προγραμματίστηκε η ημερομηνία για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ανεξαρτησία της

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα