Πολιτική

Οικονόμου: «Ήμασταν οι πρώτοι που επιβάλλαμε υποχρεωτικότητα, διαχωρισμό και πρόστιμα»

Οικονόμου: «Ήμασταν οι πρώτοι που επιβάλλαμε υποχρεωτικότητα, διαχωρισμό και πρόστιμα»

«Ήμασταν η μοναδική χώρα που επέβαλε υποχρεωτικότητες ηλικιακές και πρόστιμο για το εμβόλιο», είπε ο Γ.Οικονόμου.

Υπερήφανα για την καταπάτηση των ελευθεριών των Ελλήνων αισθάνονται τα κυβερνητικά στελέχη και το δηλώνουν και δημοσίως, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του πανηγύρισε για τους διαχωρισμούς και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

«Ήμασταν η μοναδική χώρα που επέβαλε υποχρεωτικότητες ηλικιακές και πρόστιμο για το εμβόλιο. Ακόμα και άλλες χώρες σκέφτονται ακόμα τη προσαρμογή της πολιτικής τους.

Ήμασταν και από τις πρώτες χώρες που έβαλε το πάσο, που επέβαλλε διαχωρισμούς ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για την δημόσια Υγεία.

Αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται κάτι άλλο πάνω στο τραπέζι κάτι παραπάνω, αλλά η πρόκληση αύξησης των εμβολιασμών είναι διαρκής», είπε ο Γ.Οικονόμου σχετικά με το εμβόλιο.

 

Ο Γιάννης Οικονόμου, ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αύριο, Τετάρτη, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα υπάρξει χαλάρωση ή όχι των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή. Θα σταθμίσει και τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που έχουν οι αποφάσεις της. Θα ακούσουμε τους ειδικούς για το αν θα πάμε σε μια παράταση μιας εβδομάδας ή χαλάρωση. Θα πούμε και εμείς τη γνώμη μας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Οικόνομου.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο σε αυτή τη φάση να υπάρξει αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων.

«Σε αυτή τη φάση ισχύουν τα οριζόντια μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εάν μας εισηγηθεί η επιτροπή κάτι παραπάνω ή η εξέλιξη της πανδημίας, εδώ είμαστε.

Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε συζητήσει κάτι παραπάνω για το πλαίσιο των μέτρων» είπε, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «η πρόκληση της αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι συνεχής».

Όσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για τον χρονικό ορίζοντα λήξης του μέτρου απαντώντας ότι «αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πόσο χρειάζεται να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει απάντηση για το πόσο θα πάει αυτό. Μπορεί η ανάγκη να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη να μας αναγκάζει να κρατήσουμε το μέτρο για παραπάνω διάστημα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: Οικονόμου: «Ήμασταν οι πρώτοι που επιβάλλαμε υποχρεωτικότητα, διαχωρισμό και πρόστιμα»

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Αθήνας Κ.Μπακογιάννης: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο νέο του σπίτι»

DiferSports

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη – Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα στην Μαδρίτη

DiferSports

Περιφερειακές εκλογές 2023: Πρώτος ο Χαρδαλιάς με 45,35% στην Περιφέρεια Αττικής στο 6,36%

DiferSports

Δένδιας – Ουκρανία: Ο Λαβρόφ δεν ήξερε για την εισβολή (βίντεο)

DiferSports

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει στις 12:00 υπό τον πρωθυπουργό

DiferSports

Μητσοτάκης: Επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας στον ισραηλινό λαό με τηλεφώνημα σε Νετανιάχου

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα