Οικονομία

Συνεργασία Γερμανίας – Ιαπωνίας για τις αγορές

Συνεργασία Γερμανίας – Ιαπωνίας για τις αγορές

Μετά τον παγκόσμιο αναβρασμό που έχει προκύψει λόγω της κατάρρευσης της Sillicon Valley Bank καθώς και της Credit Suisse όπως επίσης και την επιρροή αυτών στις διεθνείς αγορές, η Γερμανία και η Ιαπωνία προχώρησαν σε συνεργασία για την αποφυγή χειρότερων επιπτώσεων στις οικονομίες τους.

Η Ιαπωνία και η Γερμανία συμφώνησαν σήμερα να συντονιστούν στενά αναφορικά με τις χρηματοοικονομικές αναταράξεις που οφείλονται σε προβλήματα μεταξύ δυτικών τραπεζών και παράλληλα να παρακολουθούν προσεκτικά τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομία, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συμφωνία συνήφθη στο πλαίσιο 45λεπτης συνάντησης ανάμεσα στον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι και τον γερμανό ομόλογό του Χρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τόκιο για διμερείς διαβουλεύσεις.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται πλήγματα σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αναγκαστική χρηματοδότηση της Credit Suisse με 54 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα, δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά και με άλλες αδυναμίες του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Λαγκάρντ: «Προχωράμε με τον σχεδιασμό του ψηφιακού ευρώ»

DiferSports

Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα

DiferSports

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκέμβριου και Ιανουάριου

DiferSports

Φυσικό αέριο: Στα 77 ευρώ πέφτει η διεθνής τιμή του

DiferSports

Κορονοϊός: Έκτακτη επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

DiferSports

Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός – Πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν αποδείξεις στο MyDATA

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα