Διεθνή

Συνομιλίες Πούτιν-Μπένετ: Τι είπαν για την περιφερειακή ασφάλεια

Συνομιλίες Πούτιν-Μπένετ: Τι είπαν για την περιφερειακή ασφάλεια

Ο Ρώσος Πρόεδρος συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο κρατών, στον συγκεκριμένο τομέα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ συζήτησε την Πέμπτη (13/01) με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, και συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία, όπως ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν έναν αριθμό ζητημάτων, κυρίως θέματα περιφερειακής ασφάλειας. Συμφώνησαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία σε αυτόν τον τομέα. Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος συζήτησαν επίσης για τις προκλήσεις στο παγκόσμιο τοπίο», επισημαίνει το γραφείο ενώ προσθέτει πως η συζήτηση «ήταν καλή».

Πούτιν και Μπένετ μοιράστηκαν απόψεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την πρόοδο των συνομιλιών στη Βιέννη, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να επισημαίνει τη σημασία μίας ισχυρής και αποφασιστικής στάσης στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Επιπλέον, ο Πούτιν προσκάλεσε τον Μπένετ και τη σύζυγό του στην Αγία Πετρούπολη, μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Ισραηλινό ηγέτη.

Ενημέρωση για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Στο μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις προτάσεις της Ρωσίας σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας και τη δουλειά πάνω στο ζήτημα με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος του Ναφτάλι Μπένετ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για τα οφέλη από την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη νόμιμα επισημοποιημένων συμφωνιών, που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας και τη δουλειά που γίνεται σε αυτό με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ», τονίζεται σε σχετική δήλωση.

Ο Πούτιν είπε επίσης στον Μπένετ για τις προσεγγίσεις της Ρωσίας στην επίλυση της διαμάχης στην Ουκρανία, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

«Διάφορες πτυχές της συνεργασίας Ρωσίας – Ισραήλ στην κατεύθυνση της Συρίας, τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής και η κατάσταση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συζητήθηκαν επίσης», καταλήγει το Κρεμλίνο.

Πηγή: Συνομιλίες Πούτιν-Μπένετ: Τι είπαν για την περιφερειακή ασφάλεια

Σχετικά Άρθρα

Τι θα σημάνει για τον πόλεμο στην Ουκρανία η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ

DiferSports

Οι Ρώσοι εκλέγουν τοπικούς αξιωματούχους, στις πρώτες εκλογές μετά την εισβολή στην Ουκρανία

DiferSports

Σλοβακία: Πρόωρα οι εκλογές στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω πρότασης μομφής

DiferSports

Φυσικό Αέριο: Η Νορβηγία προειδοποιεί για πιθανή διακοπή ροών στη Βρετανία

DiferSports

Γαλλία-Διαδηλωτές στο Παρίσι για την Τραγωδία στα Τέμπη: «Σιδηροδρομικό έγκλημα στην Ελλάδα – Δεν είναι ατύχημα»

DiferSports

Κριμαία: Τρεις νεκροί μέχρι τώρα, από τη σφοδρή έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς λένε οι Ρώσοι

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα