Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο

Θάνος Πλεύρης: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε αλλαγές στα μέτρα της πανδημίας του κορονοϊού στο Υπουργείο Υγείας

Την μερική αποκλιμάκωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας ανακοίνωσε επισήμως ο Θάνος Πλεύρης.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 30 Ιανουαρίου στα κέντρα διασκέδασης, επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο, παραμένει ωστόσο η καθημένη διασκέδαση. Αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα το μέτρο παραμένει ως έχει μέχρι την επομένη εβδομάδα, οπότε θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Περαιτέρω, όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, επειδή στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει, τόνισε ο υπουργός Υγείας, ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου η Επιτροπή είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων, όπως απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι, και περιορισμός ωραρίου έως τα μεσάνυχτα, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως την προσεχή Κυριακή, κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που σημειώνονταν καθημερινά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Για τα γήπεδα, παραμένει ως έχει το μέτρο του περιορισμού της παρουσίας φιλάθλων, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στις αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η παράταση ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού, από 31 Ιανουαρίου σε 7 Φεβρουαρίου. Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, η κακοκαιρία στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Με ομιλίες Μεϊμαράκη, Κονταδάκη, Μπρατάκου ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα εργασιών

DiferSports

Ν.Μηταράκης για τους αλλοδαπούς στον Έβρο: «Οι Τούρκοι με απειλή χρήσης βίας του πίεσαν να έρθουν στην Ελλάδα»

DiferSports

Τα εναλλακτικά σενάρια για τον ενεργειακό εφοδιασμό που εξετάζει η κυβέρνηση

DiferSports

Καραμανλής: Μετροπόντικας ξανά στη νέα Γραμμή 4 του Μετρό

DiferSports

Σκρέκας: “Συμμαχία για την ενεργειακή ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη”

DiferSports

Βουλή: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα