Πολιτική

Την άρση ασυλίας της Δούρου για τη φωτιά στο Μάτι εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση ασυλίας της Δούρου για τη φωτιά στο Μάτι εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Αφορά τη δεύτερη δικογραφία που διαβιβάζεται στην Βουλή και αφορά ευθύνες και παραλήψεις τις πρώην περιφερειάρχη Αττικής για την φονική πυρκαγιά

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου για την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι αποφάσισε να εισηγηθεί ομόφωνα η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Πρόκειται για την δεύτερη δικογραφία που διαβιβάζεται στην Βουλή και αφορά ευθύνες και παραλήψεις τις πρώην περιφερειάρχη Αττικής για την φονική πυρκαγιά. Να σημειωθεί ότι η κυρία Δούρου έχει ζητήσει από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής αλλά και από την Ολομέλεια της Βουλής να αρθεί η ασυλία της προκειμένου να συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία.

Πέραν αυτού η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά για υπόθεση υπεξαίρεσης την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Λαμιέων και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού έπειτα από μήνυση για απιστία για υπόθεση του ΕΦΚΑ.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως οι μη άρσεις ασυλίας είναι πλέον ελάχιστες, απολύτως αιτιολογημένες και μόνο στις περιπτώσεις που πρέπει να προστατεύεται ο βουλευτής για την πολιτική του δράση.

Πάντως, κατά την συζήτηση της υπόθεσης του κ. Καλαματιανού ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση του ΕΦΚΑ ενώ δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του οργανισμού τα μέλη της επιτροπής επανέφεραν το ζήτημα των προδήλως αβάσιμων μηνύσεων, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προβαίνει σε τυπικό έλεγχο πριν διαβιβάσει αίτημα για άρση ασυλίας στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Χατζηδάκης από Λάρισα: Βούληση μας να υπάρξει μια σημαντική και δίκαιη αύξηση των μισθών

DiferSports

ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων μετά τα γεγονότα στη Ρωσία

DiferSports

Διπλωματικό μαραθώνιο σε ΗΠΑ, Πράγα και Βρυξέλλες, ξεκινά η Αθήνα για την την Τουρκική προκλητικότητα

DiferSports

Επίσκεψη Ν. Δένδια σε Ιταλία και Άγιο Μαρίνο τη Δευτέρα

DiferSports

Μάριος Κάτσης – Νέες αποκαλύψεις: «Πολυ-εργαλείο η κυρία Ρ.Πιτσίκα – Ήταν και διορισμένη – Κι αυτή δεν την ξέρατε;»

DiferSports

Θεοδωρικάκος για φωτιά στην Πεντέλη: Η ώρα και ο τόπος που ξέσπασε δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτήματα

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα