Υγεία

Το τσάι Matcha μειώνει την χοληστερόλη και προσδίδει μακροζωία

Το τσάι Matcha μειώνει την χοληστερόλη και προσδίδει μακροζωία

Μειώνει σημαντικά τα ποσοστά πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ.

Τα ευρήματα προέκυψαν από μια σειρά μελετών για κυτταρικές σειρές καρκίνου του μαστού με χρήση μεταβολικού φαινοτύπου. Σύμφωνα με τον καθηγητή δρ. Michael Lisanti, το πράσινο τσάι Matcha είναι ένα φυσικό προϊόν που καταναλώνεται ως συμπλήρωμα διατροφής με μεγάλες δυνατότητες για μια σειρά από θεραπείες.

Ο δρ. Lisanti εξήγησε ότι το τσάι Matcha καταστέλλει τον οξειδωτικό μιτοχονδριακό μεταβολισμό. Αυτό σημαίνει ότι εμποδίζει τα κύτταρα να ανεφοδιαστούν με καύσιμη ύλη, οδηγώντας τα να γίνουν αλληλεπιδραστικά και τελικά να πεθάνουν.

Τα ενεργά συστατικά στο τσάι Matcha επέδειξαν σημαντικό αντίκτυπο στην εξάλειψη ορισμένων οδών σηματοδότησης στα καρκινικά κύτταρα του μαστού στον άνθρωπο.

Η θεραπευτική δυναμική του τσαγιού Matcha

Αυτό το πράσινο τσάι συμβάλλει στην επιμήκυνση της ζωής, υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδιότητες του πράσινου τσαγιού που καταπολεμούν τον καρκίνο έχουν παρατηρηθεί και σε διάφορες άλλες ασθένειες.

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του εν λόγω τσαγιού μειώνουν την χοληστερόλη και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών ή διαταραχών, όπως η οστεοπόρωση, οι καρδιακές παθήσεις και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Το τσάι Matcha μειώνει την χοληστερόλη

Το τσάι Matcha είναι μια εξαιρετική πηγή κατεχινών, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που επιδεικνύει μια μεγάλη σειρά από οφέλη για την υγεία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι κατεχίνες θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition έδειξε, ότι εκτός από την μείωση των γενικών επιπέδων χοληστερόλης, οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού μείωσαν σημαντικά την LDL χοληστερόλη.

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition Science in Vitaminology διεξήχθη σε αρουραίους. Περιγράφοντας τα ευρήματά τους, οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι κατεχίνες έχουν υποχοληστερολαιμικό αντίκτυπο σε αρουραίους που είχαν μπει σε υψηλής χοληστερόλης διατροφή.

Οι συγγραφείς της μελέτης ανέλυσαν αυτές τις διαδικασίες πιο διεξοδικά και διαπίστωσαν ότι οι κατεχίνες αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο λεπτό έντερο.

 

Πηγή: Το τσάι Matcha μειώνει την χοληστερόλη και προσδίδει μακροζωία

Σχετικά Άρθρα

Δείτε πως θα χάσεις μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες

DiferSports

Υγεία: 7 σημάδια που δείχνουν πως έχετε αφυδατωθεί

DiferSports

Γιατί πεθαίνουν περισσότεροι Έλληνες από πριν

DiferSports

Τεχνητή νοημοσύνη: Kάνει πλέον και διαγνώσεις των καταγμάτων

DiferSports

Βράβευση της Help Taxi στο 8° Συμπόσιο Ιατρικού Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας – Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της εταιρίας Ευάγγελος Γερεντές

DiferSports

Κορωνοϊός: 23.106 νέα κρούσματα, 53 θάνατοι, 338 διασωληνωμένοι

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα