Διεθνή

Τουρκία: Αναβάλλεται η συζήτηση στην τουρκική βουλή για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκία: Αναβάλλεται η συζήτηση στην τουρκική βουλή για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Eπιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επικαλέστηκε έλλειψη σαφήνειας και ωριμότητας των διαπραγματεύσεων

Την αναβολή της συζήτησης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποφάσισε η Eπιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

«Λόγω της έλλειψης σαφήνειας του υπό συζήτηση θέματος και της έλλειψης ωριμότητας των διαπραγματεύσεων, τα άρθρα της πρότασης δεν πρέπει να συζητηθούν και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να τερματιστούν» αναφέρεται στην εισήγηση των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), την οποία υιοθέτησε η Επιτροπή, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ΤRT.

Η συγκεκριμένη επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου επρόκειτο σήμερα να συζητήσει το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, το τελευταίο βήμα προς την επέκταση του δυτικού αμυντικού συνασπισμού έπειτα από 18 μήνες καθυστερήσεων που απογοήτευσαν μερικούς συμμάχους και απέφεραν ορισμένες παραχωρήσεις.

Πέρυσι τον Μάιο, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έφερε αντιρρήσεις στα αιτήματα τόσο της Σουηδίας όσο και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία. Τα σκανδιναβικά κράτη διατύπωσαν τα αιτήματα αυτά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Τουρκία ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας τον Απρίλιο, όμως, μαζί με την Ουγγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κράτησε τη Σουηδία σε αναμονή, ζητώντας από τη Στοκχόλμη να πάρει περισσότερα μέτρα για να καταστείλει αυτούς που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της και η Τουρκία τους θεωρεί τρομοκράτες.

Σχετικά Άρθρα

Miami Open: Σαρώνει ο Κύργιος προκρίθηκε στους «16»

DiferSports

Ο Κακοκαιρία «Λαρίσα» σαρώνει Βρετανία και Γαλλία

DiferSports

Αποκάλυψη-Σοκ του Ε.Μάσκ: «Κυβερνητικές υπηρεσίες είχαν πλήρη πρόσβαση σε διαφορετικά μέρη του Twitter – Δεν το γνώριζα»

DiferSports

Ακραίες βροχοπτώσεις στην Ιταλία – Νεκρή γυναίκα από πτώση δέντρου

DiferSports

Liberation: Η Παρί Σεν Ζερμέν «δούρειος ίππος» του Κατάρ στη Γαλλία

DiferSports

Απόφαση – Σταθμός στη Γερμανία: Αύξηση μισθών 8,5% σε πάνω από 4 εκ. εργαζόμενους πέτυχε συνδικάτο της Γερμανίας

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα