Διεθνή

Τυνησία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες

Τυνησία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες

Η Τυνησία θα επαναφέρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και θα απαγορεύσει όλες τις συναθροίσεις για δύο εβδομάδες

Τα μέτρα αυτά ξεκινούν από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία εξάπλωση της COVID-19, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση, μια κίνηση που οι επικριτές της κατήγγειλαν ότι έχει σκοπό να σταματήσει τις διαδηλώσεις.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων και μια σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια εντός της χώρας εκτός από περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης έρχεται δύο ημέρες πριν από μια διαδήλωση κατά του προέδρου Καΐς Σαγέντ που σχεδιάζουν μεγάλα κόμματα.

Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η Τυνησία επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας το 2020 και ξανά για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους αλλά την ήρε τον Σεπτέμβριο καθώς ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε.

Η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και θα ισχύει από τις 10.00 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ.

Η ανεπαρκής, όπως θεωρείται, απόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία, περιλαμβανομένης και μιας προχειρότητας στην εμβολιαστική εκστρατεία, αύξησε την πολιτική πίεση προτού ο Σαγέντ να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να αποκτήσει ευρείες εξουσίες τον Ιούλιο, κινήσεις που οι επικριτές του χαρακτήρισαν πραξικόπημα.

Ηγέτες δύο κομμάτων που συμμετείχαν στο κάλεσμα για διαδηλώσεις την Παρασκευή κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επανέφερε τους υγειονομικούς περιορισμούς για πολιτικούς λόγους.

Σκοπός να αποτραπεί ένα κύμα λαϊκής οργής

«Θα είμαστε στην Οδό της Επανάστασης για να διαδηλώσουμε όποιο κι αν είναι το τίμημα», δήλωσε ο Γαζί Σαουασί, επικεφαλής του Attayar, που κατείχε 22 από τις 217 έδρες του Κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο για να περιγράψει τη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα της πρωτεύουσας.

Τα μέτρα έχουν σκοπό «να αποτρέψουν ένα κύμα λαϊκής οργής που οι κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν παρά επικαλούμενοι υγειονομικούς όρους”, δήλωσε ο ηγέτης του μικρότερου κόμματος Joumhouri, Ισάμ Σεμπί.

Πηγή: Τυνησία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Την Παρασκευή ορκίζεται η κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν – Ποιους προορίζει για τα κύρια υπουργεία

DiferSports

Κορονοϊός – Ισραήλ: Συστήνεται η 4 δόση του εμβολίου σε όλους τους ενήλικες

DiferSports

Νότια Κορέα: 7 νεκροί, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστροφές από την κακοκαιρία

DiferSports

Ρωσία: Όλα έτοιμα στην Κόκκινη Πλατεία – Παρέλαση 11.000 στρατιωτών, σε σχήμα «Ζ» τα αεροσκάφη

DiferSports

Εσθονία: Έκτη πολιτική κρίση στην Ευρώπη με την παραίτηση της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Κάγια Κάλλας

DiferSports

Ο Γάλλος Λοιμωξιολόγος C.Perronne στη Βουλή του Λουξεμβούργου: «Είδαμε την απάτη – Τα εμβόλια προκάλεσαν θανάτους και καρκίνους»

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα