Κύπρος

Υπ. Παιδείας: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στην Κύπρο

Υπ. Παιδείας: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στην Κύπρο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε σημερινές της δηλώσεις στο Υπουργείο.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν θα είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «δεν βλέπουμε ιδιαίτερα προβλήματα».

«Πραγματικά, ειδικά στον εκπαιδευτικό τομέα, στο καθαρά παιδαγωγικό κομμάτι θεωρούμε ότι ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς. Μικροπροβλήματα που υπάρχουν όπως αυτό με τα κλιματιστικά ή άλλα μικρά ζητήματα, είναι χρόνια ζητήματα και έχουμε ήδη δείξει ότι είμαστε πολύ θετικοί και έτοιμοι να προχωρήσουμε με λύσεις», πρόσθεσε.

Στοιχεία νέας σχολικής χρονιάς
Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024, θα λειτουργήσουν συνολικά 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 62 Γυμνάσια, 36 Λύκεια και 10 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τα οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ.

Επίσης, θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται, επίσης, ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 41.605 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 24.160 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.445 στον λυκειακό κύκλο. O αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 6.650.

16 Σχολές σε ΤΕΣΕΚ και Μικτά σχολεία
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα λειτουργήσουν 16 Σχολές Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) και Μικτά Σχολεία (Λύκειο +ΤΕΣΕΚ). Θα φοιτήσουν 4.874 μαθητές και μαθήτριες ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 684.

Για τη Δημοτική Εκπαίδευση 612 σχολεία
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση θα λειτουργήσουν 612 σχολεία, εκ των οποίων 329 Δημοτικά, 274 Νηπιαγωγεία και 9 Ειδικά Σχολεία.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 7.078, εκ των οποίων 4.948 στα Δημοτικά, 973 στα Νηπιαγωγεία και 1.157 ειδικοί εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στα ειδικά σχολεία.

Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών ανέρχεται σε 64.748, εκ των 51.371 στα δημοτικά, 12.853 στα νηπιαγωγεία και 524 στα ειδικά σχολεία.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, στην Α΄ Δημοτικού θα φοιτήσουν φέτος 9.323 μαθητές και μαθήτριες, ενώ πέρσι ήταν 9.068.

Σχετικά Άρθρα

Κ.Μητσοτάκης – Ν.Χριστοδουλίδης: Κυπριακό και τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης

DiferSports

Κύπρος: 561.033 οι πολίτες με δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών

DiferSports

Κύπρος: Αποφασίζει για τετράμηνα η Βουλή – Τροπολογίες Βουλευτών στην πρόταση ΥΠΑΝ

DiferSports

Κύπρος: Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό

DiferSports

Συνάντηση Ν.Αναστασιάδη – Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό με επίκεντρο το Κυπριακό

DiferSports

Κύπρος: Νέες καταγγελίες απάτης και απόπειρας κλοπής μεγάλων χρηματικών ποσών

DiferSports

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα